Du har renoverat ditt badrum och har ett härligt nytt kakel. Hur håller du det rent?

Att rengöra badrumsplattor är annorlunda än andra typer av rengöring. Även om du kan rengöra det mesta med tvål och vatten, vill du inte använda det på kakel eftersom tvålskum är en av de saker du försöker rensa bort. Badrumsplattor erbjuder också en speciell rengöringsutmaning eftersom de är en unik kombination av släta och grova med porösa injekteringsbruk. De flesta badrum upplever daglig användning och badas i konstant fukt, vilket gör dem till den perfekta avelsmiljön för mögel och mögel. Här är några tips för att rengöra ditt kakel:

  1. Börja med den minst hårda badrumsrenovering malmö rengöringsprodukten. Försök att kombinera en kopp vardera av vinäger, bakpulver och salt. Detta skapar en pasta som du kan applicera på brickor. Använd en styv borste och skrubba i en cirkulär rörelse.
  2. Om vinäger och bakpulver inte fungerar, försök att rengöra med en spray-på badrumsrengörare och en skrubbsvamp. Skölj området noggrant när du är klar.
  3. Rengör vitt injekteringsbruk med ett utspätt blekmedel eller väteperoxidlösning. För envisa fogfläckar prova en ångtvätt.
  4. För svåra fläckar, vänd dig till en kommersiell kvalitet kakel eller injekteringsbruk rengöringsmedel. Vissa fläckar behöver rengöringsmedel utformade för att ta bort rost eller järn och vissa svarar bra på rengöringsprodukter för toalettskålar.
  5. Blanda aldrig rengöringsmedel och använd handskar vid rengöring.
  6. Som ett sista steg kan du svampa på citronsaft, vilket gör golven blanka, desinficerar plattan och motverkar mögel.
  7. Injekteringsbruk är inte vattentätt och behöver ofta bytas ut. Försegla klinkergolv varje år så att de ser ut som de gjorde den dagen ditt badrumsrenoveringsarbete var klart. Att använda lite bilvax på väggplattor kan också hjälpa till att förhindra ansamling av tvålskum.
  8. Rengör regelbundet. Mögel livnär sig själv, så ju längre du går mellan rengöringarna, desto mer kommer du att ha.
  9. Håll badrummet väl ventilerat. Öppna fönster och dörrar när det är möjligt och använd alltid badrumsfläkten. Detta kan hjälpa till att förhindra utvecklingen av mögel och mögel.